In de kijker: Steven Van Moeffaert – Speler A-kern

Z͟e͟l͟f͟ v͟o͟e͟t͟b͟a͟l͟l͟e͟n͟ i͟s͟ h͟e͟t͟ m͟o͟o͟i͟s͟t͟e͟ w͟a͟t͟ b͟e͟s͟t͟a͟a͟t͟!
Voor de mensen die mij nog niet kennen, even een korte voorstelling.. Steven Van Moeffaert, speler van het 1e elftal van KSC Blankenberge, papa van drie kindjes en gelukkig getrouwd met Charis.

De eerste stappen van mijn actieve voetbalcarrière zette ik op mijn 4e bij KSK Wenduine. Ik speelde er een viertal jaar waarna ik als 8 jarige terecht kwam bij de ‘vereniging’ van mijn hart Cercle Brugge (naast KSCB natuurlijk ).

Ik doorliep er de jeugdreeksen tot mijn 17 jaar om dan de overstap te maken naar Sporting Club Blankenberge. Onder leiding van trainer Jannes Tant, speelde ik in het 1e elftal.

Na 5 jaar leek het mij beter om eens een nieuwe drive te geven aan het voetballeven. Ik deed een stapje terug richting het ambitieuze VC Wingene (2e prov), om dan in drie jaar tijd met de ploeg tot 4e klasse te promoveren.

Na omwegen via Waarschoot en Langemark belandde ik op 27 jarige leeftijd bij RKFC Knokke. Ik beleefde er de tijd van mijn leven en hield er hechte vriendschappen aan over. We gingen van 1e provinciale naar 2A amateur. 3 promoties in maar liefst 4 jaar tijd!

Door de combinatie van werk als leerkracht LO, de oprichting van mijn eigen voetbalschool Skills & Tech, de geboorte van Emilia en een kruisbandletsel keerde ik terug naar het warme en welbekende nest. Volgend seizoen start ik aan mijn 4e jaar bij KSCB.

In september word ik 35 jaar maar zolang mijn lichaam het aankan denk ik nog niet aan stoppen. Ik hoorde al veel te veel dat zelf voetballen het mooiste is wat er bestaat!

Na mijn spelerscarrière wil ik graag trainer worden. Mijn ambitie is groot, daarom ben ik op heden ook bezig met het volgen van de UEFA trainerscursussen. Trainer worden van een eerste elftal is een droom die er hopelijk komt.

Ik sta niet alleen op het veld, maar ben ook trotse papa aan de zijlijn. Op zaterdagmorgen supporter ik voor mijn oudste zoon Liam en zijn geweldige team van de U9 onder de vleugels van Trainer Gino & Trainer Dirk. Volgend jaar maakt hij de overstap naar de U10.

Mijn dochter Emilia is 4 jaar en gaat zich ook aansluiten bij de KSCB-familie. Ze wilt graag voetballen en heeft nog goeie voetjes ook. Ze traint al 2 jaar mee terwijl ik training geef in de Voetbalschool Skills & Tech te Knokke.

De jongste telg van de familie is Lex. Hij is net 2 geworden maar doet nu al niets liever dan voetballen in de tuin met zijn broer en zus.
We hebben dus nog een lange tijd op en naast het voetbalveld te gaan..
Hopelijk zien we elkaar snel terug en kunnen we terug het allerbeste geven voor onze vereniging.