Interview van de week met trainer Aaron tavernier.

Huidig u15 trainer en volgend seizoen onze nieuwe beloftencoach.

Aaron Tavernier, geboortedatum : 26/10/89

 

Dag trainer Aaron, alles goed met u en de familie ?
Op dit moment alles oké. Voorlopig allen nog fit en gezond en we hopen dat dit zo mag blijven.


Weegt de inactiviteit op je ?
Zeker, het kriebelt enorm om op het veld te staan. Het is zeker de  langste periode zonder voetbal in mijn sportieve loopbaan , zowel als speler alsook als trainer.

 

Heb je nog contact met de spelersgoep U15.  Hebben ze opdrachten meegekregen ?
Jazeker, alle spelers kregen een mooi uitgewerkt schema mee met loopoefeningen,  technische oefeningen en stabilisatie.

Heb je nog een boodschap voor de groep ?
Zeker weten,  ik vind het persoonlijk zeer jammer dat we op die manier moesten afsluiten. We waren met alle drie de teams U15 héél goed bezig. Alle spelers maakten een mooie progressie door, enkel héél jammer dat we er de vruchten niet echt konden van plukken.  Ik had bijv. graag nog eens Zulte Waregem op zijn plaats gezet  met mijn groep.  Maar het mocht niet zijn.

Ik wil zeker ook van de gelegenheid gebruik maken om mijn collega trainers en afgevaardigden hartelijk te  bedanken voor het mooie voetbaljaar.  We konden steeds héél goed samenwerken.

Ik mag zeker ook onze supporters niet vergeten , die steeds in weer en wind trouw langs de zijlijn stonden om onze mannen te steunen !

 

Mijn specifieke boodschap naar m’n groep toe ?
Jongens, zeker niet teveel stilzitten zodat jullie volgend seizoen met dezelfde gezonde ambitie terug het beste uit jullie zelf kunnen halen.

Volgen ze deze opdrachten goed op ?
We kunnen stellen dat we 80% van de alle U15 spelers wekelijks goed weten te motiveren om hun schema zo goed als mogelijk af te werken.  Als ik merk dat het bij een speler wat minder gaat , stuur ik snel eens een SMS  om de betrokken speler terug te motiveren. Het is niet omdat we elkaar niet meer zien dat we elkaar volledig loslaten lacht Aaron.

Als ik het goed weet start je in september met je laatste cyclus voor je UEAFA  A-trainer.
Is dit makkelijk te combineren met je job en je gezin ?
Goh, das een goeie vraag…

Het is ongelooflijk tijdrovend…  Via een goeie planning lukt het wel. Ik ben er toch makkelijk meer dan 10u per week mee bezig.  Maar het is echt wel boeiend. Zo volgde ik vorig seizoen stage op Cercle Brugge.

 

Naar verluid lopen er nog 2 jonge kinderen rond ten huize  Tavernier ?
Cyriel  3 jaar  en Maurice 1 en 3 maanden.  Samen met mijn vrouw hebben we hier zeker onze handen mee vol,  het zijn echte deugnieten.

 

Je werkte steeds samen met je vader die optreedt als afgevaardigde  tijdens de wedstrijden, is familie belangrijk voor jou ?
Absoluut,  samen met vrienden is familie is voor mij het allerbelangrijkste. Hier hecht ik echt veel waarde aan.  Op de terugrit  na een wedstrijd weet ik dat er een eerlijke analyse kan volgen waar we samen vrijuit ons gedacht kunnen zeggen aan elkaar. Zonder dat we schrik moeten hebben dat er achteraf iets blijft hangen.

 

Je bent nu al eventjes coach , hoe lang al ?  Hoe lang al bij sporting ?  Welke teams al ? Grootste voldoening tot nu toe ?
Ben al 6 jaar jeugdtrainer bij Sporting Club Blankenberge,  onderaan de ladder begonnen. Deed samen met trainer André  2 jaar de bal bal., daarna 2 jaar 8-8 voetbal, om nu reeds 2 seizoenen coach te zijn van de U15.

Mijn grootse voldoening in het jeugdvoetbal zit hem in het feit dat de jongens positief blijven van begin tot einde.  Ik kende spelers van 7 , 8 jaar met veel twijfels,  ‘ben ik wel goed genoeg ‘, ‘zou ik niet beter stoppen’.  Ik merk nu toch als je die kerels goed kan begeleiden dat ze toch doordoen met hun hobby en dat er sommigen echt wel uitgegroeid zijn tot vrij goeie spelers.  Dat stemt me zeer tevreden.

 

Volgend jaar start je dus als beloftencoach bij Sporing Club Blankenberge, wat zijn je specifieke ambities  Aaron ?
De grootste ambitie is ze zeker klaarstomen voor eerste elftal, het liefst Blankenberge en als dit niet kan via een omweg zodat ze later zeker voor Blankenberge kunnen uitkomen.

 

Kregen de jongens reeds een voorbereidingsprogramma mee ?
Jazeker, we zijn reeds de  2de week ingegaan.  En ik moet zeggen dat dit voorlopig vrij goed wordt ingevuld door de jongens.  Als de echte voorbereiding dan start  kunnen we dan onmiddellijk overgaan naar het tactische gedeelte.

 

Wat is je ultieme ambitie  als coach want ik heb wel de indruk dat je alles goed en weloverwogen plant zonder stappen over te slaan.
Dat heb je goed gezien ( lacht ) In deze fase, veel ervaring opdoen. Later een  1ste elftal leiden.
Ik ben toch  behoorlijk  ambitieus, ik zou graag van het voetbal kunnen leven mocht dit kunnen.
Een halftijdse job combineren met een leuke trainerscarrière lijkt me wel wat.

 

Wat is het prototype van  een speler naar je hart ?
Iemand met de juiste mentaliteit !  Daarvoor niet  altijd de beste technische speler maar eerder  een echte voortrekker. Ik had steeds grote bewondering voor Timmy Simons  die met een geweldige wedstrijd- en trainingsmentaliteit steeds het beste uit zichzelf wist te halen.

Al zie ik ook graag eens een mooie , technische actie.

 

Als je een team traint ga je dan voor alles uit de speler te halen of ga je  ervoor om alles uit het team te halen ?
Gezien ik tot op heden trainer ben in het jeugdvoetbal  gaan we toch om het individu beter te maken , het team volgt dan toch automatisch.   Tijdens de wedstrijdvoorbereiding geef ik toch ook eerst de individuele taken per speler, per positie om pas op het einde over de teamtaken te spreken.


Staat trainer Aaron voor een bepaalde  visie ivm veldbezetting of  manier van spelen ?
Ja,  mijn filosofie is uitgaan van balbezit en eigen sterkte,  flankspel met overlapping met opbouw van achteruit in een  4-4-3  of een  4 -4 -2  afhankelijk van het spelersmateriaal.

 

Ik neem aan dat je een goede samenwerking met onze T1  Steve Swaenepoel nastreeft ?
Zijn er reeds contacten geweest tussen jullie om alles al wat op poten te zetten naar volgend seizoen toe ?
Jazeker!  Concrete afspraken zijn reeds gemaakt.  Volgende week zitten we zelf samen via videochat met T2, Gregory en de keeperstrainer Guy om zo de  doorstroming maximaal te verzekeren en we op eenzelfde basis kunnen werken.


Is het ook jou betrachting onze 17 -18 -,19 jarige talenten naar ons eerste elftal te loodsen ?
Jazeker!  Al is onze beloftenkern behoorlijk jong, geloof ik toch in hun kansen.


Wat zijn de voorwaarden voor deze jonge spelers ?
Voor mij is he belangrijkste dat ze de juiste mentaliteit tonen ! Studies , voetbal, uitgaan, alles in de juiste volgorde krijgen !  Dit komt zeker nog aanbod als ik de jongens eens persoonlijk zie.

 

Haalde jezelf alles uit je voetbalcarrière trainer Aaron ?
Héél kort : Neen !  Reden, ik maakte  zelf de fout te vroeg te stoppen als voetballer.

Als ik als speler dezelfde mentaliteit gehad dan nu als  coach  ging ik een  veel betere en langere carrière hebben gemaakt als voetballer en hier heb ik dus wel wat spijt van  want spelen is het mooiste wat er is !

Ik speelde bij de jeugd van Sporting Club Blankenberge, daarna eerste elftal van Varsenare, Daring Brugge en terug Blankenberge.

Schuilt er nog veel in de Aaron die leerkracht en trainer Pieter Legein onder zijn vleugels had toen je 12, 13 jaar was ?
Denk vooral de winnaar in mij.  Als ik vroeger verloor kon het kot soms eens te klein zijn. Nu heb ik dit gelukkig weten te temperen maar ik kan  het er nog steeds knap lastig mee hebben als we eens onterecht verliezen. Dan durf ik nog weleens lang wakker te liggen. ( lacht )

 

LIEVER

Liever speler of liever trainer ?

Liever een brave , gehoorzame speler of liever iemand met pit en karakter met een duidelijke eigen mening ?

Liever aanvallend voetbal of liever steeds de organisatie behouden

Liever een technische speler of liever een wroeter , een karakterspeler

Liever een wedstrijd winnen met één doelpunt meer dan de tegenstrever bijv  5-4 winst of liever 1-0 winst en alles onder controle ?

Liever een goeie discussie met een speler dan een ja knikker ?

Liever naar strand of liever naar de bergen ?

Liever een avondje uit zonder alcohol of toch liever een avondje met ?

Bedankt trainer Aaron voor het openhartig interview !

We wensen jou alvast veel succes komend seizoen met onze jonge mannen  bij de beloften.