Interview van de week met Jochen Van Neck – U17

Dag Jochen , alles oké met je en met je familie ?

Jazeker alles oké met de ganse familie, iedereen is gelukkig gezond gebleven.

Wat vind/vond je leuk aan de quarantaine de voorbije weken ?

Leuk omdat ik meer kon trainen voor mezelf en wat specifiek kan bijtrainen anders heb ik hier veel minder tijd voor omwille van  schoolwerk. Op training zijn het vaak teamtrainingen en is er weinig tijd over om individueel bij te kunnen werken. Ik kom zeker sterker uit deze periode. Ik heb er in elk geval het beste van gemaakt.

Wat vond je minder aan de deze periode ?

Geen contacten met vrienden en trainers  vond ik het ergst. Dat ik  ook de leerkrachten ging missen  had ik nooit gedacht maar het is wel zo.  (lacht )

Mis je het voetbal niet te veel ? 

Ik mis het voetbal héél erg en dan vooral de wedstrijden. Hopelijk kunnen we snel terug herbeginnen.

Ben je steeds blijven trainen ?  Wat deed je zoal ?

Ben steeds keihard blijven werken.  Ik ging minstens 4 keer in de week gaan lopen  en deed aan  krachttrainingen  ( buikspieren, planking …. )

 

Wat zijn jou persoonlijke ambities op voetbalvlak op korte termijn ? 

Ik hoop dat ik dit jaar mijn kans mag wagen bij de beloften. Hopelijk worden er mijn speelminuten aangeboden.  Ik heb vorig jaar reeds mogen proeven en het smaakt naar meer.

En op lange termijn ?

Op langere termijn zou ik graag binnen een jaar of 3 , 4  het eerste elftal van  Blankenberge halen.  Ik ben realistisch genoeg om niet te denken aan hoger of meer.

Wat is je voorkeurspositie ?

Verdedigende middenvelder, pos  6.

 Wat zijn dan je sterkste punten ?

Wedstrijdmentaliteit, ik denk wel iedereen te kunnen meetrekken in de groep. Ik beschik over een  goed loopvermogen, mijn  aannames zijn vrij behoorlijk en ik kan snel omschakelen als het moet.  Dus goed inzicht. Ik kan trouwens vrij goed overweg met mijn mindere voet ook. ( lacht  bescheiden… )

Op welke specifieke vlakken wil je nog beter worden Jochen ?

Afwerken op doel kan zeker beter , mijn  traptechniek  moet beter kunnen en mijn positiespel is zeker ook nog voor verbetering vatbaar.

Wie was de beste speler waar je ooit mee samenspeelde ?

Jelle ( mijn broer ) en Iben Wauters (Iben komt terug spelen bij Sporting Club )

Voor welk team slaat je hart sneller ?  

KV Mechelen in eigen land.  en internationaal  Barcelona zie ik het liefst spelen.

Wie  zijn je lievelingsspelers ?

Picque  en Franky  Dejongh,  allebei spelers van Barca.

Je broer ( Jelle Van Neck ) speelt ondertussen bij Club Brugge en bij de U16 van de Rode Duivels . Enkele jaren geleden speelde hij nog bij Sporting Club Blankenberge.  Bij hem is het héél snel gegaan.   Spiegel je je weleens aan je tweelingsbroer ?

Ja toch een beetje , ben echt trots op zijn prestaties.  Wat hij nu reeds heeft bereikt, amai…  In het begin was het niet steeds makkelijk voor mij en voelde ik me soms enkel  maar broertje van …  Maar vandaag voel ik me goed in mijn vel heb ik daar absoluut geen last meer van.  Integendeel ben superfier op zijn prestaties.

Wat is het grote verschil tussen jij en je broer ?

Het grote verschil is dat hij doelman is  en een stuk groter, hierdoor kon hij ook makkelijker opvallen.  Maar tot enkele jaren terug hadden wij zeker evenveel talent.  

Welke ambities heb je voor jezelf  buiten de voetbalwereld ? 

School afmaken en verder studeren.

Ik zou nog graag  Lo leerkracht worden omdat ik graag sport ,  gewone leerkracht lijkt me ook boeiend.  Dit in combinatie met trainer zijn lijkt me wel iets.

Welke richting volg je nu op school ?   

Sport wetenschappen  en ik zit nu in het 4 de jaar in het Maerlant Atheneum.  Echt een toffe school.  Een aanrader  !  

Ik vernam dat je een monitorsdiploma op zak hebt , zou je graag trainer worden later of in de nabije toekomst ?

Jazeker .  jeugdtrainer bij Blankenberge lijkt me wel wat.  En misschien  later trainer bij een eerste ploeg.

Je papa  is ondertussen ook terug actief in het bestuur van Sporting Club Blankenberge  , wat is zijn specifieke functie ?

Hij zal zich vooral focussen op het aanwerven van nieuwe sponsors en samenwerken met de bestaande sponsors van onze club.

 

Boodschap van Jochen  die hij zeker nog wil meegeven aan alle  medespelers van Sporting.

“ Beste medespelers , gebruik de extra tijd die we krijgen door de lockdown  om jezelf bij te trainen.  Zorg ervoor dat je in uitstekende conditie terug aan de competitie kan beginnen.  We mogen nu zeker geen achterstand oplopen maar integendeel een voorsprong opbouwen “.

Ik train keihard en hoop voor jullie allen dat jullie al die vrijgekomen tijd ook zo goed als mogelijk benutten om een betere voetballer te worden.

 

Mooie woorden  en goede raadgevingen Jochen, bedankt voor het leuke interview.

PL