In De Kijker: Ward Verscheure – Speler A-kern

H͟e͟t͟ v͟o͟o͟r͟b͟i͟je͟ s͟e͟i͟z͟o͟e͟n͟ z͟i͟jn͟ e͟r͟ a͟l͟ e͟e͟n͟ ͟pa͟a͟r͟ m͟e͟m͟o͟r͟a͟b͟e͟l͟e͟ m͟o͟m͟e͟n͟t͟e͟n͟ ge͟w͟e͟e͟s͟t͟.͟.͟.͟
Vandaag laten we jullie kennismaken met een van de jongsten van de A-kern.
Ward Verscheure, 20 jaar en woont in Zuienkerke.

Van opleiding heeft hij technisch bouwkunde specialisatie restauratie gestudeerd. Sinds dit jaar werk Ward ook effectief in de bouw.
Naast werken en voetballen is Ward samen met zijn papa Theo een fanatieke Club Brugge supporter en probeert hij zoveel mogelijk matchen mee te pikken.. Als hij natuurlijk zelf niet moet voetballen!

Van kleins af aan is Ward gebeten door voetbal. De eerste stappen van zijn actieve voetbalcarrière zette hij op 4,5 jarige leeftijd bij K.S.C. Blankenberge onder trainer André Ballegeer.
Dankzij de goeie opleiding van kleins af vindt hij het voetbalspelletje zo leuk dat hij tot op vandaag niet zonder kan.

In de loop der jaren is Ward samen met de ploeg gegroeid. Vaak het winnende team, de finale van de beker van West-Vlaanderen, de finale om de beste van Vlaanderen, kampioen … Noem maar op.
Ward heeft zijn groei zeker te danken aan de ploeg, maar hij denkt hierbij zeker aan de toptrainers doorheen de jaren bij Sporting Club Blankenberge.

Jurgen Belpaire, Mathias Coppens, Steven Van Moeffaert zijn drie trainers die Ward als grote leermeesters ziet. Maar elke trainer vanaf de prille start tot op vandaag hebben hem veel bijgebracht!
Toen Ward als 17-18 jarige jongen bij trainer Jerko Tipuric en T2 Steve Swaenepoel werd geroepen om mee te trainen met de A-kern met onder meer Jurgen Belpaire, was dat een grote stap richting zijn grote droom om in het eerste elftal te geraken van K.S.C. Blankenberge.

Nu, twee jaar later is Ward op weg om een vaste waarde te worden in de A-kern.
Het voorbije seizoen zijn er al een paar memorabele momenten geweest.. Eentje die niet snel vergeten zal worden is Ward zijn eerste goal voor Blankenberge tijdens de thuismatch tegen Dadizele.. Een Wereldgoal!!
Ward heeft grootse ambities naar de toekomst toe. Doorbreken als vaste waarde als verdediger of verdedigende middenvelder in zijn eerste ploeg.

En met de nodige maturiteit, zelfvertrouwen en wat minder roekeloosheid (Ward staat gekend als beenhouwer of kaartenpakker 😉) is dit een mooie toekomstambitie.
🖤❤️
#OneTeam
#KSCBlankenberge
#SportingClubBlankenberge