In De Kijker: Diane & Lieve – Vrijwilligers Time Out

In de kantine voel ik me goed tussen de jongeren!

Al sedert mijn huwelijk speelt voetbal een rol in mijn leven, met echtgenoot en kinderen waren we op zondag present bij de thuismatchen van de Brugse groen-zwarte vereniging, vertelt Diane. De kinderen kregen dus al snel de voetbalmicrobe te pakken en de inschrijving in de bal-balschool en bij de miniemen van “ ’t Sport“ in Blankenberge was dan de volgende logische stap.

Jongste zoon Alain kon zijn voetbalcarrière doorzetten tot bij de 1ste ploeg, waar ik, als er tijd was dan ook ging supporteren.

Na ongeveer een loopbaan van 30 jaar in de horeca kon ik in 2011 op pensioen. Thuis zitten was voor mijn geen optie. Mijn zoon Alain, die toen actief was in het bestuur van KSCB, zag de taak van vrijwilliger binnen de kantine wel als de oplossing.

Ik moest daar niet lang over nadenken en koos er voor op vrijdag en zaterdag mijn steentje bij te dragen bij het uitbaten van de “Time Out”, zoals de kantine nu genoemd word. Indien nodig spring ik ook bij tijdens toernooien, bekerwedstrijden en thuismatchen van de eerste ploeg. In de kantine voel ik me goed tussen de jongeren.

Er is respect, een goeie sfeer en er heerst ook een goede verstandhouding tussen de spelers en trainers.
Sporting Club Blankenberge is een geweldige en tevens leuke vereniging.

Je blijft in de voetbalsfeer bij een geweldige vereniging!

Ook Lieve kwam na haar huwelijk met Freddy in de voetbalwereld terecht. Eerst aan de zijlijn als trouwe supporter van in eerste instantie haar echtgenoot, daarna voor haar zoon Marc en schoonzoon Jürgen en nu als trotse Omi van de twee kleinzonen Aaron en Jari, die stuk voor stuk hun jeugd doorbrachten bij KSC Blankenberge.

Als vrijwilliger is het voor mij begonnen met verkoop van tickets in de kantine van het Jules Soetestadion, nadien als hulp bij de zelfstandige uitbaters van de cafetaria in Bloso. Nu sta ik met veel plezier als vrijwilliger in de ‘Time Out’ voor de vereniging. Het is heel prettig om te doen. Het brengt sociaal contact en levert leuke ervaringen en verhalen op.😊

Je blijft in de voetbalsfeer bij een geweldige vereniging.

En elke zondag ben ik natuurlijk paraat, in weer en wind, om te supporteren voor Sporting Club Blankenberge.

𝘽𝙚𝙙𝙖𝙣𝙠𝙩 𝘿𝙞𝙖𝙣𝙚 𝙚𝙣 𝙇𝙞𝙚𝙫𝙚, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙤𝙤𝙠 𝙖𝙡𝙡𝙚 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙫𝙧𝙞𝙟𝙬𝙞𝙡𝙡𝙞𝙜𝙚𝙧𝙨!
𝙑𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙞𝙣𝙯𝙚𝙩 𝙚𝙣 𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙚𝙣𝙞𝙜𝙞𝙣𝙜.
𝙅𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙤𝙪𝙙 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙..

🖤❤️