KSCB

Visie

Sporting Club Blankenberge is een familiale, gastvrije en maatschappelijk betrokken vereniging met representatieve en veilige accommodatie waar zowel prestatief als recreatief kan worden gesport in een familiale sfeer, waarbij sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan.

Sporting Club Blankenberge is een voetbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, supporters, sponsors,  voetballers , niet-voetballers en bestuursleden kortom mensen met een hart en passie voor Sporting Club Blankenberge. Daarom willen we ook de ouders van onze jeugdspelers in hoge mate betrekken bij de club want zonder hun inzet kan er geen voetbalplezier zijn voor de vereniging. Iedere bijdrage aan het vrijwilligerswerk – hoe klein dan ook – is belangrijk voor het voortbestaan van de vereniging want zij vormt het fundament, het kloppende hart, van onze club.

Het uitgangspunt daarbij is dat we voetbal spelen en voetbal beleven bij Sporting Club Blankenberge alsook de club maximaal toegankelijk willen maken voor iedereen die zich kan identificeren met de doelstellingen van Sporting Club Blankenberge. Dat we over de grenzen kijken en connectie maken met andere sporten.

 

Missie

Voetbal is een sport die het beste in de jeugd en de volwassenen naar boven kan brengen. Daarnaast is voetbal bij uitstek een ontmoetingsplaats waar mensen met een gemeenschappelijke interesse contacten kunnen leggen en vrienden kunnen maken. Een stad als Blankenberge heeft het recht op een eigen voetbalploeg die door de mensen en voor de mensen van Blankenberge geleid wordt.

Onze vereniging is goed georganiseerd en straalt gastvrijheid en professionaliteit uit. Voorwaarden hierbij zijn: de juiste mensen op de juiste plek, het hebben en onderhouden van een financieel gezonde organisatie, een positief imago, het open blijven staan voor de wereld om ons heen en het hebben van goede relaties met belanghebbende stakeholders.

Wij als Sporting Club Blankenberge geloven zeer sterk in een sociaal project waarin voetbal een ontmoetingsplaats kan en moet zijn voor onze jeugd, hun ouders, familieleden, vrienden en kennissen. Deze groep mensen maakt van een club een vereniging en die vereniging moet altijd belangrijker blijven dan het individu.

Deze boodschap is in de sport de laatste jaren een beetje op de achtergrond geraakt en wij stellen vast dat er in veel sportclubs nog maar weinig binding is met de achterban.

Wij willen een Sporting Club Blankenberge neerzetten dat voor, door en met de Blankenbergse voetballiefhebber zijn bestaansrecht heeft en waar de jeugd volop zijn kansen krijgt.

 

Kernwaarden

  • Passie
  • Professionaliteit
  • sportiviteit
  • gastvrijheid
  • Sociaal
  • Respect
  • Fairplay