Officiële voorstelling Brian Vandenbussche

Sporting realiseert een toptransfer met het aantrekken van keeper Brian Vandenbussche!
Hij startte met voetballen bij KSC Blankenberge (1990-1993) om snel ontdekt te worden door Club Brugge waar hij de jeugdreeksen verder doorliep (1993-2001) om in het seizoen 2001-2002 opgenomen te worden in de A-kern.
In 2002 startte zijn succesvolle doortocht door Nederland.
Sparta Rotterdam haalde Brian weg bij Club Brugge tijdens de winterstop van 2002 en hij bleef er tot 2004.
Daarna volgde de grote doorbraak!
In de zomer van 2004 haalde SC Heerenveen Brian weg bij Sparta Rotterdam om aanvankelijk als 2de doelman te fungeren. Door een blessure van eerste doelman Boy Waterman kwam Brian na 4 wedstrijden in de basis te staan om die plaats niet meer af te staan al werden in de loop van de volgende seizoenen diverse nieuwe keepers aangetrokken om de strijd met hem aan te gaan. Maar uiteindelijk won Brian steeds de strijd voor de positie in het doel.
Zijn sterke prestaties werden ook opgemerkt in België met als gevolg dat hij ook enkele selecties haalde bij de Rode Duivels!
Brian bleef 10 seizoenen lang in Friesland maar werd op het einde geplaagd door enkele ernstige kwetsuren. Hij werd er op handen gedragen door de supporters!
Hij besloot om samen met zijn gezin dichter bij huis te komen en tekende in het seizoen 2014-15 een contract bij AA Gent waarmee hij landskampioen werd en de Supercup behaalde.
Hij verbleef er drie seizoenen om in de zomer van 2017 te verhuizen naar Cercle Brugge waar hij momenteel nog onder contract staat en topfit wordt gehouden door keepertrainer Danny Verlinden.
En nu vanaf het voetbalseizoen 2019-2020 is hij terug thuis.De cirkel is rond vertelde Brian ons en is blij dat hij zijn schitterende voetballoopbaan kan afsluiten in zijn achtertuin waar ook zijn zoon Arno voetbalt.
Sporting Club Blankenberge kijkt reikhalzend uit naar de samenwerking met de topdoelman. Hij moet zijn ervaring en professionaliteit kunnen overzetten op de ganse groep.
Brian krijgt ook de jonge keepertjes onder zijn vleugels en moet hen trachten op weg te helpen een zelfde carrière uit te bouwen als hijzelf.

foto's: